Digitalisaatio luo mahdollisuuksia terveydenhoitoalalle

Digitalisaatio tarkoittaa mahtavia mahdollisuuksia terveydenhoitoalalle. Se on toimiala, joka saa digitalisaatiosta kaikista eniten hyötyä irti. Microsoftin ja meidän kumppaniekosysteemimme rooli terveydenhuollon digitalisaatiossa on auttaa ymmärtämään teknologian potentiaali, jota tarkastelemme neljästä eri näkökulmasta. Tervetuloa mukaan!

Terveydenhuolto uudistuu kolmella alueella

1. Osallista potilaasi

Potilas on tähän asti ollut passiivinen osa terveydenhoidon kokonaisuutta – objekti, jolle asiat tapahtuvat. Nyt siirrymme aikaan, jossa potilas muuttuu aktiiviseksi toimijaksi omalla terveydenhoitopolullaan.

› Katso case HUS Terveyskylä

2. Vapauta henkilökunta tuottavampaan työhön

Kriittinen kysymys terveydenhoidon parantamisessa on kliinisten osaajien tiimiytymisen ja työskentelyn tukeminen. Onnistunut potilastyö vaatii onnistunutta tiimityötä, ajasta ja paikasta riippumatta.

› Katso case Joensuun etälääkäripalvelut

3. Optimoi kliiniset ja operatiiviset toimintosi

Kliinisen ja operativiisen tehokkuuden optimointiin on tarjolla mullistavia keinoja. Data-analytiikan avulla voimme muuttaa saatavilla olevan tiedon hoitosuunnitelmaksi.

› Tutustu Helsingin kaupungin esimerkkiin

Lataa: Suomen terveydenhuollon unelmien pelikirja

Oikein valjastettuna digitalisaatio tarjoaa vastauksia moniin terveydenhoitoa ravisteleviin haasteisiin: väestön ikääntymisestä kroonisten sairauksien yleistymiseen ja teknologisista siiloista kyberuhkiin. Unelmien pelikirjaan olemme koonneet kattavan tietopaketin onnistumiseen:
• Visio terveydenhuollon digimurroksesta
• Terveydenhoidon esimerkkikäyttötapaukset
• Kyvykkyyksien kehittämisen suunnitelma

Haluatko keskustella tarkemmin terveydenhoidon digitaalisesta murroksesta ja siitä, mitä se voisi teille tarkoittaa? Ota yhteyttä!


Hanna Nikkilä
Johtaja, terveydenhuolto
Microsoft Suomi
› LinkedIn

Mikko Laitinen
Principal solution specialist, Health-sector

› LinkedIn


Juha Knuuttila
Industry Data Solution Architect, Health-sector

› LinkedIn